Search

VN Podcast Mens #3


Sennay Ghebreab is neuro-informaticus en geeft les aan de Universiteit van Amsterdam. Jaren geleden wilde hij bij z’n werk naar binnen maar werd hij geweigerd door de automatische draaideur. Was het mogelijk dat die hem niet herkende als mens, vroeg Sennay zich af. De draaideur bleek gebaseerd op een algoritme dat was afgesteld op plaatjes van witte mensen.

Het voorval blijkt tekenend voor zijn visie op Artificial Intelligence: het zijn niet de algoritmes die gevaarlijk of eng zijn, maar wat mensen ermee doen.

In de derde aflevering van MENS vertelt Sennay aan Sander Pleij waarom hij daarom banger is voor mensen dan voor algoritmes en wat we eraan kunnen doen om te voorkomen dat algoritmes racistische machines worden.


32 views

Monday-Wednesday

Social Sciences, AUC

Science Park 113, 1098 XG Amsterdam

Tel: +31-20-5258844, Office: 3.24

Thursday-Friday

  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • YouTube

Informatics Institute UvA

Science Park 904, 1098 XH Amsterdam

Tel: +31-20-5258844